موزه سينماي ايران
آدرس : خيابان ولي‌عصر، باغ فردوس

فكر ايجاد موزه سينماي ايران در 1373 با حمايت مهندس سيدمحمد بهشتي در زمان رياست مركز توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران مطرح شد و در 1377 در مراسمي‌، فاز اول موزه سينماي ايران در خيابان لاله‌زار، كوچه پيرنيا افتتاح شد. انتشار چند كتاب‌، يك مجموعه كارت پستال‌، يك مجموعه موسيقي متن فيلم‌هاي ايراني و برگزاري جشن‌هاي 100 سالگي سينماي ايران‌، آغاز فعاليت‌هاي موزه سينما بود.
سرانجام در 1380، با حمايت و كمك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌، معاونت امور سينمايي‌، سازمان ميراث فرهنگي‌، شهرداري تهران و بنياد فارابي‌، موزه سينماي ايران در بخشي از باغ فردوس‌، كه قبل از انقلاب ستاد جشن هنر شيراز و نمايشگاه هنرهاي تجسمي و محل اجراي كنسرت موسيقي بود و سپس در سال‌هاي پس از انقلاب‌، مركز آموزش فيلم‌سازي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد، با حضور سيدمحمد خاتمي‌، رئيس‌جمهور، افتتاح شد.


امكانات موزه عبارتند از:
عكس‌ها: شامل هزاران عكس از صحنه‌هاي فيلم‌هاي سينمايي‌، پشت صحنه و مراحل فيلم‌سازي و فعاليت‌هاي سينمايي و هنرمندان و دست اندركاران صنعت و هنر سينما است كه قديمي‌ترين آن به نخستين روزهاي نمايش فيلم در ايران باز مي‌گردد;
فيلم‌نامه‌ها: شامل 400 فيلم‌نامه ساخته شده است‌;
اعلان‌ها: بيش از 2500 اعلان سينمايي از دهه 1310 تاكنون گردآوري شده و بخشي از آن به نمايش گذاشته شده‌است‌;
جايزه‌هاي داخلي و بين‌المللي‌: بخشي از جوايز و افتخارات بين‌المللي سينماي ايران كه عمدتاً به دوره جمهوري اسلامي تعلق دارد، در موزه جمع شده و تكميل آن ادامه دارد;
كتاب‌ها: شامل كتاب‌هاي سينمايي از نخستين چاپ‌ها تاكنون است كه به حدود 8000 جلد مي‌رسد;
اسناد و مدارك‌: حدود 3000 قطعه سند شامل اسناد دولتي‌، نمايش‌ها، قراردادها، اسناد تاريخي‌، اسناد مالكيت‌، سينماها و ... از حدود 90 سال پيش تاكنون موجود است‌;
فيلم و ويدئو: 1000 فيلم سينمايي ايراني به همراه 500 عنوان نمونه كوتاه (آنونس‌) آرشيو تصويري فعلي موزه را تشكيل مي‌دهد;
مطبوعات‌: شامل 5000 جلد نشريه است كه قديمي‌ترين آن متعلق به 1309 است‌;
اسباب سينما توگراف‌: شامل حدود 300 دستگاه و ابزار قديمي است كه عمدتاً بسيار قيمتي و قابل نمايش در موزه است كه قديمي‌ترين اين دستگاه‌ها متعلق به 1309 و اغلب ساخت صنعتگران قديمي سينماي ايران است در همان زمان موجب شگفتي فن‌كاران خارجي مي‌شده است‌;
لباس‌، دكور و گريم‌: شامل نمونه‌هاي تاريخي لباس‌، دكور سازي‌، صحنهآرايي و چهره‌پردازي است كه تلاش بسيار زيادي براي جمعآوري آن‌ها صورت گرفته است‌.

تالارهای موزه شامل 7 تالار است ، با ورود به محوطه باغ از طریق پله های ساختمان زیبای باغ فردوس می توان وارد تالارهای موزه شد. در طبقه فوقانی 3 سالن وجود دارد و از داخل تالار سوم سینما به وسیله پله های مارپیچ می توان 4 تالار دیگر را بازدید کرد.

تالار اول
تاریخچه ورود سینما به ایران

پرده خوانی | شهر فرنگ |پوسترهای اولیه | پیشگامان | اسباب سینما توگراف

تالار دوم
سینما در سالهای١٣٨٠-١٣٣٠

تالار سوم
جوایز و حضور بین الملل سینمای ایران

تالار چهارم
سینمای جنگ و دفاع مقدس

تالار پنجم
ارامنه و سینمای ایران

تالار ششم
بخش کودک و نوجوان

تالار هفتم
اتاق صدا، دوبله و موسیقی

بازديد از موزه روزهاي شنبه‌، يك‌شنبه‌، سه‌شنبه‌، چهارشنبه و پنج‌شنبه از ساعت 10 تا 17 و جمعه‌ها 14 تا 17 امكان‌پذير است روزهاي دوشنبه و ايام سوگواري موزه تعطيل است
 

موزه بانك

آدرس: خيابان امام‌خميني

ساختمان موزه بانك يكي از قديمي‌ترين بناهايي است كه به نام بانك شاهنشاهي ايران در 1267 ش تأسيس شد و به موجب امتيازي كه از طرف ناصرالدين شاه به شخصي انگليسي به نام بارون جوليوس دو رويتر مؤسس خبرگزاري رويتر اعطا گرديد، كار خود را در همان زمان آغاز كرد.
بانك شاهي ايران در مدت كار خود در ايران با موانع و مشكلاتي مواجه بود كه مهم‌ترين آن‌ها را بايد رقابت صرافان ايران‌، رقابت بانك استقراضي روس‌، تنزل بهاي نقره و لطمات ناشي از لشكركشي متفقين و متحدين به ايران در جنگ جهاني اول نام برد.
در نخستين سال‌هاي پس از جنگ جهاني اول‌، بانك به علت داشتن حق نشر اسكناس‌، هم‌چنان مقام اول را در اقتصاد ايران دارا بود، تا آن كه در 1309 ش‌، حق نشر اسكناس از طرف دولت ايران باز خريد و انتشار اسكناس به بانك ملي واگذار شد.
آخرين بانكي كه قبل از انقلاب در اين ساختمان فعاليت داشت بانك بازرگاني ايران بود و سرانجام در 29 آذر 1358، بنا به تصويب مجمع عمومي بانك‌ها، بانك تجارت از ادغام 11 بانك تشكيل گرديد.
ساختمان موزه با قدمتي بيش از يك قرن‌، بنايي آجري است با مساحت قريب به 1535 مترمربع كه از سه طبقه مجزا، شامل زيرزمين‌، هم‌كف و فوقاني تشكيل يافته و با سه مسير جداگانه به محوطه اصلي ساختمان كه مشرف به فضاي سبز است‌، متصل مي‌گردد.
در حال حاضر، طبقه هم‌كف و فوقاني با تلاش مسئولان بانك و هنرمندان مرمت و بازسازي گرديده و به نمايش آثار بانكي و فرهنگي‌، مشتمل بر اسناد، اشيا و تابلوهاي قديمي متعلق به بانك اختصاص يافته است‌.
در اين موزه مجموعه آلبوم بازي‌هاي المپيك كانادا (1976) و سكه‌هاي طلاي يادبود افتتاح بانك ملي‌، سكه‌هاي مدور طلا به مناسبت پنجاهمين سال شاهنشاهي پهلوي و يك جفت دكمه سردست اشرفي طلا مربوط به عزيزالله‌خان سردار بجنوردي با زنجير و گيره مربوط به دوره قاجاريه (1297) و هم‌چنين اسكناس‌هاي سه توماني‌، پنج‌توماني‌، 10 توماني و ... از دوره قاجاريه‌، و نيز ماشين‌هاي فاسيت پريما ساخت ايتاليا، ماشين تايپ اپتيما و ... به نمايش گذاشته شده است‌.

روزهای بازديد همه روزه
ساعت کار ۹- ۱
بهای بليت (اتباع ايرانی) رايگان
بهای بليت
( اتباع خارجی ) رايگان
تلفن ۹-۳۱۱۰۰۱۰
نشانی ميدان امام خمينی خيابان فردوسی کوچه طبس بانک سپه اداره مرکزی
http://www.bmi.ir/Fa/BMIMuseum.aspx?mid=1